Χοιρινό με δαμάσκηνα, μέλι και βαλσάμικο στη γάστρα

2015-10-22
Χοιρινό με δαμάσκηνα και μέλι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Υπέροχο χοιρινό με δαμάσκηνα και μέλι είναι η πρόταση μου για σένα όχι μόνο για τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και για κάθε περίσταση μιας και το φαγητό αυτό είναι από τις καλύτερες συνταγές με χοιρινό για μένα, είναι πεντανόστιμο, εύκολο στην εκτέλεση του και σχετικά οικονομικό. Θα σου πρότεινα μάλιστα να κάνεις τη δική σου παραλλαγή αντικαθιστώντας αν θέλεις τα δαμάσκηνα με βερίκοκα, μήλα ή και κάστανα ανάλογα με το τι σου αρέσει. Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα πιάτο με γλυκές γεύσεις και αρώματα που συνθέτουν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Μη χάνεις στιγμή, ακολούθησε την πρόταση μου και είμαι σίγουρη ότι θα δεχτείς τα εύσημα όλων στο τραπέζι.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 φλιτζάνι δαμάσκηνα
  • 1/3 φλιτζανιού κονιάκ
  • δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί γλυκό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ και το ξύδι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε επίσης το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το μέλι και το δεντρολίβανο και μεταφέρουμε το φαγητό μας σε μία γάστρα όπου και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 4

Δέκα λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα ολόκληρα και αλατοπιπερώνουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή