Χοιρινό με λαχανικά στην κατσαρόλα

2015-08-20
Χοιρινό με λαχανικά στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια εξαιρετικά υγιεινή συνταγή για χοιρινό το οποίο το κάνω με λαχανικά στην κατσαρόλα και είναι τέλειο όταν θέλω να προσέξω και να αποφύγω τους πολλούς υδατάνθρακες ή τις πολλές πατάτες. Είναι μια εύκολη πρόταση καθώς αρχικά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας και βάζουμε το χοιρινό. Το σβήνουμε με ντομάτα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά που θέλουμε και το αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος ρίχνουμε αυγά για να δέσει η σάλτσα και να δώσει μια αλλιώτικη νοστιμιά στην γεύση της και περιμένουμε για λίγο μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουμε το φαγητό μας με μια από τις σαλάτες που σου έχουμε συστήσει και όταν τα έχεις φτιάξει όλα αυτά έχεις ένα νοστιμότατο και υγιεινό δείπνο για να απολαύσεις.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό ψαχνό
  • μισό κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μισό κιλό καρότα
  • μισό κιλό πατάτες και κολοκύθια
  • 1 ρίζα σέλινο, χωρίς πράσινα φύλλα
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο καλό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά όλα τα χορταρικά.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σαν μπουκιές και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, προσθέτοντας κατόπιν 1 ποτήρι νερό.

Βήμα 4

Μόλις το κρέας μισοβράσει, ρίχνουμε τα καρότα, τα κολοκύθια, τις πατάτες, τη ρίζα του σέλινου, όλα κομμένα φετούλες.

Βήμα 5

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε και το χυμό από τα λεμόνια, παίρνουμε μερικές κουταλιές ζουμί από την κατσαρόλα, τις ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά, τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό το φαγητό.

Βήμα 6

Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή