Χριστουγεννιάτικα brownies με κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος

2015-12-28
xristougenniatika-brownies
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Καλημέρα σας αγαπημές μου φίλες. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα των ημερών ελπίζω να σας έχει αλλάξει την διάθεση, να έχετε ξαναβρεί το χαμόγελο στα χείλη σας, η αισιοδοξιά να καθοδηγεί τα βήματά σας και τα σχέδιά σας. Για να μπορέσουν όλα αυτά να έχουν θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει το στομάχι να είναι δυνατό. Σας μεταφέρουμε λοιπόν στην Αμερικάνικη κουζίνα και στο γνωστό σε όλους γλυκό brownies. Πρόκειται για ένα γλυκό, το οποίο μπορούμε να το φάμε όλες τις ώρες και να το συνοδεύσουμε με τον καφέ μας ή το γάλα μας. Η εμφάνισή του έγινε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 19ο αιώνα και μέχρι τα μισά του 20ου είχε γίνει γνωστό μέχρι τον Καναδά. Ένα γλυκό στο οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας κια να βάλουμε την προσωπική μας νότα. Μία πρόταση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και θα στολίσει το γιορτινό σας τραπέζι. Καλές γιορτές.

Υλικά

  • 3 αυγά χωρισμένα
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (μέτρια περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 150 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 1/2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • επιπλέον βούτυρο και αλεύρι για να αλείψουμε το ταψάκι
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1 κουταλια σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 ρόδι
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 3 κοφτές κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά κακάο σε σκόνη γεμάτη
  • 1 κουταλάκι βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τν κουβερτούρα ακι την ανακατεύουμε μεχρι να λιώσει.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε το αλέυρι αφού το έχουμε κοσκινίσει, την κανέλα, τη βανίλια, τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα ασπράδια, το αλάτι, τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργήσουμε μία σφιχτή μαρέγκα, τη ρίχνουμε στο μίγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε το πολύ καλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιήσουμε και αυτό το μίγμα.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί ορθογώνιο, το βουτυρώνουμε, περιχύνουμε με το μίγμα, το στρώνουμε, το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 20 λεπτά και μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου.

Βήμα 5

Γλάσο σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το βούτυρο, το λιώνουμε, προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε καλά και το ακτεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις το κατεβάσουμε ρίχνουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το πολύ ανακάτεμα μέχρι να γίνει λείο το μίγμα και να ομογενοποιηθεί. Μόλις είναι έτοιμο το απλώνουμε σε μία λεπτή στρώση πάνω από το brownies και το κόβουμε όταν στεγνώσει.

Βήμα 6

Γαρνίρισμα: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σαντιγή, τη βάζουμε στο ψυγείο και οταν είναι να σερβίρουμε βάζουμε απάνω από το κομμάτι brownies μία κουταλιά και στολίζουμε με το ρόδι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή