Χριστουγεννιάτικη κιμαδόπιτα απλή και υπέροχη

2015-12-18
xristougenniatikh-kimadopita
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Αγαπητές μου φίλες καλησπέρα σας. Τα Χριστούγεννα είναι όλο και πιο κοντά, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν έχετε ήδη φτιάξει, θα πρέπει να βιαστείτε. Θα πρέπει φυσικά να βιαστείτε να φτιάξετε, ένα τραπέζι με πολύ νόστιμα καλλούδια. Έτσι λοιπόν από ένα ολοκληρωμένο τραπέζι δεν πρεπει να λείπουν οι οι αγαπημένες μας σε όλους πίτες. Σήμερα προτείνουμε χριστουγεννιάτικη κιμαδόπιτα με δύο ειδών κυμά μοσχαρίσιο και χοιρινό. Τα δύο κόκκινα κρέατα είναι πλούσια σε βιταμίνες Β1, Β6, Β12, σιδήρου ψευδάργυρου, σίδηρου και σελήνιου. Μία πίτα με πολλά θρεπτικά συστατικά που μεταφέρονται στο κάθε κομμάτι της στο πιάτο μας. Μία πίτα που θα πάρει πολλά μπράβο από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους εκλεκτούς καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 400 γρμ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200 γρμ. χοιρινός κιμάς
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζάνι νερό
  • λίγο πιπέρι
  • Για τη ζύμη:
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι μέχρι να δημιουργήσουμε ένα εύπλαστο και μαλακό ζυμάρι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, το τυλίγουμε μία πετσέτα το μπωλ και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι μόλις είναι έτομο σε 5 μπάλες, αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη 5 φύλλα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τον ανάμειχτο κιμά, το νερό, ανακατεύουμε καλά, περιμένουμε να ασπρίσει ο κυμάς για 6 λεπτά περίπου, κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα.

Βήμα 3

Μόλις το μίγμα κρυώσει, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά το τυρί και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα ταψί, λαδώνουμε τα φύλλα, βάζουμε στο πάτο του ταψιού τα 2 φύλλα της ζύμης, περιχύνουμε με τη μισή γέμιση του κιμά που φτιάξαμε, στρώνουμε άλλο ένα φύλλο λαδωμένο από πάνω, απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση και στρώνουμε τα 2 τελευταία φύλλα της ζύμης μας από πάνω.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή