Χωριάτικα λουκάνικα με μουστάρδα και μέλι στο φούρνο

2015-11-23
Λουκάνικα με μουστάρδα και μέλι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Φίλες μου γειά σας, μία από τις αγαπημένες μου συνταγές για λουκάνικο είναι αυτή για υπέροχα λουκάνικα με μουστάρδα και μέλι που σας παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Ο λόγος που την ακολουθώ συχνά είναι διότι είναι εύκολη, οικονομική, πρωτότυπη και φυσικά πεντανόστιμη. Τέσσερα όλα και όλα τα βασικά υλικά μας, λουκάνικα χωριάτικα, μουστάρδα, μέλι και διάφορα μπαχαρικά συνδυασμένα, συνθέτουν το τέλειο πιάτο ειδικά βέβαια αν το συνοδεύσουμε με έναν καλομαγειρεμένο σπιτικό πουρέ ή πατατούλες τηγανιτές. Αφού ψήσουμε τα λουκάνικα στο φούρνο, τα περιχύνουμε με το μείγμα μελιού μουστάρδας και αφήνουμε να καραμελώσουν για μερικά λεπτά ακόμη στο φούρνο. Το πιάτο είναι ιδανικό για ένα βράδυ με φίλους στο σπίτι που δεν θέλεις να φας την ώρα σου στην κουζίνα. Θα χαρώ να λάβω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο ροδέλες
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • mix μπαχαρικών για κρέατα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο το λουκάνικο τοποθετώντας τα κομμάτια του σε ένα πυρέξ.

Βήμα 2

Αφού πάρει χρώμα και γίνει τραγανό απέξω το βγάζουμε από το φούρνο και σε ένα κατσαρολάκι ή καλύτερα μπρίκι ζεσταίνουμε το μέλι σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα, περιχύνουμε με το μείγμα αυτό το λουκάνικο και πασπαλίζουμε με το mix καρυκευμάτων.

Βήμα 4

Τέλος καλύπτουμε το πυρέξ με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε και πάλι το φαγητό μας στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή