Ψωμί άσπρο με πατάτα αρωματισμένο με σχοινόπρασο

2015-04-19
Ψωμί με πατάτα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Η συνταγή που σου προτείνω στην σελίδα που ακολουθεί είναι για να φτιάξεις ένα υπέροχο φρυγανιστό ψωμί άσπρο με πατάτα αρωματισμένο με σχοινόπρασο. Προέλευση αυτής της συνταγής είναι η Νότια Ιταλία ενώ μπορείς να φτιάξεις το ίδιο ψωμάκι με διάφορες παραλλαγές όπως αντί για σχοινόπρασο να προσθέσεις σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι ή οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σου ως γέμιση. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση για ψωμί που θα εντυπωσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σου ενώ ταιριάζει απόλυτα με ψητά. Ακολούθησε τα βήματα της συνταγής και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 250 γραμ. πατάτες
  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • σχοινόπρασο μισό ματσάκι
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες και τις σουρώνουμε περνώντας αμέσως μετά από την πρέσα του πουρέ.

Βήμα 2

Διαλύουμε τη μαγιά μας σε χλιαρό νερό (4 κουταλιές) για μερικά λεπτά έως ότου ενεργοποιηθεί.

Βήμα 3

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μαγιά σε ένα μπωλ μαζί με το νερό, τον πουρέ, τη ζάχαρη, το σχοινόπρασο, τη μισή ποσότητα βούτυρο λιωμένο και το αλάτι καθώς ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Επιπλέον προσθέτουμε σιγά σιγά και το αλεύρι μας μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακιά και να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Βήμα 5

Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη αυτή τη φορά επιφάνεια για μερικά λεπτά και αμέσως μετά την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπωλ να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 1 περίπου ώρα έως ο όγκος της διπλασιαστεί.

Βήμα 6

Μετά από μία ώρα τρυπάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και την κάνουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια τα οποία βουτάμε στο υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο τοποθετώντας μετά σε μία εξίσου βουτυρωμένη φόρμα μέχρι να τελειώσει η ζύμη και να έχει καλύψει τη φόρμα μας.

Βήμα 7

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά τη ζύμη ξεκουραστεί και να φουσκώσει πάλι.

Βήμα 8

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε το ψωμάκι μας στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή