Παστιτσάκια μίνι εύκολα με αμύγδαλα

2015-05-27
Παστιτσάκια μίνι εύκολα με αμύγδαλα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω μια εξαίσια συνταγή από την Πελοπόννησο για να μαγειρέψεις τα παστιτσάκια μίνι εύκολα με αμύγδαλα με έναν τρόπο που δεν τον έχεις ξαναφάει ή δεν τον δοκιμάζεις συχνά, κι όμως είναι μια απλή και ιδιαίτερη συνταγή. Πρώτα φτιάχνουμε την χειροποίητη ζύμη και μέσα ρίχνουμε μια νοστιμότατη γέμιση με βάση τα αμύγδαλα. Το αποτέλεσμα αυτής της απλούστατης συνταγής είναι εξαιρετικό και θα σε αποζημιώσει για το χρόνο που θα αφιερώσεις φτιάχνοντάς την. Μπορείς να την σερβίρεις σαν το επιδόρπιο του γεύματος σου, σαν απογευματινό σνακ αλλά ακόμα και σαν πρωινό γεύμα. Στείλε μου τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου παρακάτω αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις την πρόταση αυτή.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 1/2 κιλό φαρίνα
  • 900 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 8 κρόκους αυγών
  • 1 κιλό άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • νερό όσο σηκώσει
  • Για τη γέμιση:
  • 700 γραμ. αμύγδαλα
  • 1 1/2 κιλό άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • τα ασπράδια των 8 αυγών
  • 9 αυγά ολόκληρα
  • ειδικές φορμίτσες για τάρτες
  • βούτυρο για να αλείφουμε τις φόρμες

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στη λεκάνη και κάνουμε στη μέση μία λακκουβίτσα.

Βήμα 2

Μέσα στη λακκούβα ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο ελαφρά, τους κρόκους των αυγών χτυπημένους, την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες και πολύ λίγο χλιαρό νερό.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, ώσπου να γίνει μία ζύμη μαλακή.

Βήμα 4

Αν είναι σκληρή, προσθέτουμε λίγο ακόμα χλιαρό νερό για να μαλακώσει.

Βήμα 5

Ασπρίζουμε τα αμύγδαλα, τα στεγνώνουμε καλά στον ήλιο και ύστερα τα ψιλοκοπανίζουμε.

Βήμα 6

Βάζουμε στη λεκάνη την ψίχα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα 8 ασπράδια αυγών, που μας έμειναν από τη ζύμη και τα 9 αυγά καλοχτυπημένα.

Βήμα 7

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και κάνουμε ένα μίγμα.

Βήμα 8

Βουτυρώνουμε τις φορμίτσες, ρίχνουμε μέσα λίγη ζύμη και με τα δάχτυλά μας, καλύπτουμε με ζύμη και τα πλάγια της φόρμας.

Βήμα 9

Ρίχνουμε μέσα ανάλογη γέμιση (δεν τις γεμίζουμε πολύ, γιατί φουσκώνουν) και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 10

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφορμάρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή