Ρεβύθια Σούπα με Ρύζι

2013-04-27
ρεβυθια σουπα με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψεις. Μοναδική και υπέροχη γεύση, με σχετικά ψηλή διατροφική αξία, η ρεβυθια σουπα με ρυζι σε περιμένει για να την δοκιμάσεις και να πειραματιστείς. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια μουλιασμένα σε νερό και σόδα από την προηγούμενη μέρα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια ρύζι για σούπα
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μισό λεμόνι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένεις τα ρεβύθια και τα βάζεις να βράσουν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Κατά το βράσιμο ξαφρίζεις.

Βήμα 3

Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα ρεβύθια ρίχνεις το λάδι και το κρεμμύδι.

Βήμα 4

Συνεχίζεις να βράζεις μέχρι να μείνει με λίγο ζωμό.

Βήμα 5

Προσθέτεις το ρύζι και αφήνεις μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να χυλώσει η σούπα.

Βήμα 6

Προσθέτεις λίγο λεμόνι χυμό και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 7

Συγχαρητήρια τα ρεβυθια σουπα με ρυζι είναι έτοιμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αυτή η σούπα μπορεί να γαρνιριστεί πολυ όμορφα με κρουτόν και δενδρολίβανο.
  • Με όσα ρεβίθια περισσέψουν την άλλη μέρα μπορείς να τα χτυπήσεις στο μίξερ (με λίγο από το ζωμό τους), λίγο λάδι, λίγο λεμόνι και λίγο ταχίνι και θα έχεις ένα ωραιότατο χούμους.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή