Apple crumble pie

2015-12-10
Apple crumble pie
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για apple crumble είναι εδώ και σε περιμένει να την ανακαλύψεις μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για την ιδανική πρόταση για γλυκό στη στιγμή που σίγουρα κάθε νοικοκυρά θα εκτιμήσει μιας και εκτός από το πολύ γευστικό αποτέλεσμα δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει πολύ χρόνο στην κουζίνα. Μάλιστα εγώ έχω παρουσιάσει το συγκεκριμένο γλυκό και σε γιορτινό τραπέζι όπου όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι για αυτό αγαπημένες μου φίλες σκεφτείτε το και εσείς μιας και κάθε χρόνο μας τρώει πολύ χρόνο να σκεφτούμε τι θα παρουσιάσουμε στους καλεσμένους μας τέτοιες γιορτινές ημέρες. Κατά τα λοιπά τόσο τα υλικά όσο και η διαδικασία εκτέλεσης είναι ιδιαίτερα απλά σε βαθμό που και κάποια φίλη μας που δεν μαγειρεύει συχνά θα μπορέσει να την ακολουθήσει με μεγάλη ευκολία.Το μυστικό του γλυκού είναι ότι συνδυάζει διαφορετικές υφές με τη γέμιση και το crumble αμύγδαλο από πάνω. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Υλικά

  • Για το crumble:
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 150 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 150 γραμ. αλεύρι
  • Για τη γέμιση:
  • 10 μήλα
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • μείγμα αποξηραμένων φρούτων
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 140 γραμ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το γαρύφαλλο, την κανέλα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, το μείγμα αποξηραμένων φρούτων και τέλος περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά μας και καλύπτουμε με το μείγμα μας την επιφάνεια ενός πυρέξ.

Βήμα 4

Παράλληλα σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά για το crumble αφήνοντας το βούτυρο για το τέλος.

Βήμα 5

Αφού το μείγμα μας γίνει σαν τρίμμα το πασπαλίζουμε επάνω από το πυρέξ.

Βήμα 6

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή