Αρνάκι Γάλακτος στο Φούρνο

2013-04-22
αρνακι γαλακτος στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια κλασσική μα πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια. Το αρνακι γαλακτος στο φουρνο αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ιδανικό και για γιορτινές μέρες. Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες στο φούρνο και με μια δροσερή πράσινη σαλάτα. Μην ξεχάσεις όταν το φτιάξεις να μου γράψεις τα σχόλια σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 3 κιλά αρνάκι γάλακτος ή κατσίκι πλυμμένο και στραγγισμένο
  • λίγο ξύδι
  • μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
  • μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λωρίδες λεπτές
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι χυμό
  • μισό πορτοκάλι χυμό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • λίγη ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις το κρέας σε ένα ταψί ή μια γάστρα.

Βήμα 2

Το ραντίζεις με λίγο ξύδι, ρίγανη και αλατοπιπερώνεις καλά.

Βήμα 3

Τρυπάς το κρέας σε διάφορα σημεία και βάζεις το σκόρδο μέσα.

Βήμα 4

Ανακατεύεις σε ένα μπωλ τους χυμούς και τη μουστάρδα σε σκόνη και περιχύνεις το κρέας.

Βήμα 5

Προσθέτεις και το ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Ψήνεις σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου.

Βήμα 7

Ένα τέταρτο πριν τελειώσει το ψήσιμο βγάζεις το καπάκι για να πάρει χρώμα και να κάνει κρούστα.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια το αρνακι γαλακτος στο φουρνο είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να το φτιάξεις με κατσίκι που είναι λιγότερο λιπαρό.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή