Carrot cake νηστίσιμο

2016-01-06
Carrot cake νηστίσιμο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Αγαπημένες μου φίλες, η συνταγή που σας παρουσιάζω θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το πιο νόστιμο και υγιεινό carrot cake νηστίσιμο που έχετε δοκιμάσει. Ακολουθείστε λοιπόν τα βήματα και τη δοσολογία όπως σας τα δίνω παρακάτω και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα τους καταπλήξει όλους. Φυσικά πάντα μία συνταγή μπορεί να δεχτεί και τη δική σας πινελιά προσθέτοντας κάποιο επιπλέον υλικό όπως σε αυτή τη συνταγή για παράδειγμα που θα ταίριαζαν πολύ διαφόρων ειδών ξηροί καρποί, σταφίδες, ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα και ότιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστείτε και πιστεύετε ότι θα δένει με το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την γλυκιά μου πρόταση και στείλτε μου τις εντυπώσεις σας μέσα από το χώρο που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Υλικά

  • 160 γραμ. καρότα τριμμένα
  • 120 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
  • 320 γραμ. αλεύρι
  • 70 γραμ. ηλιέλαιο
  • 180 γραμ. χυμός πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το αλεύρι με την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το μπέϊκιν πάουντερ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη και αφού ομοιγενοποιηθούν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε το μείγμα του μπόλ συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα.

Βήμα 4

Αφού δέσουν όλα μαζί τα υλικά μας και σχηματιστεί μία εύπλαστη ζύμη ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το τριμμένο καρότο μαζί με τα καρύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα του κέϊκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή