Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα

2015-11-28
cheesecake-me-marmelada-fraoula
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:06 h
  • Έτοιμη σε : 0m

Αγαπημένες φίλες καλησπέρα. Από το πρωί που έχω ξυπνήσει, μου έχει κολλήσει στο μυαλό αυτή η συνταγή για τσίζκεικ, την λιγουρεύομαι από τότε. Φυσικά μιλάω για τον πειρασμό του cheesecake, που στην σημερινή συνάντησή μας θα το φτιάξουμε με μαρμελάδα φράουλα. Αρχικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαρμελάδα του εμπορίου, αν δεν έχετε χρόνο να την φτιάξετε εσείς, που θα σας το πρότεινα. Παρόλα αυτά, θα έχετε τα ίδια εξαιρετικά αποτελέσματα. Επιπρόσθετα, θα ήταν για μένα το κερασάκι στην τούρτα στην συνταγή αυτή, οι φράουλες να ήταν καραμελωμένες. Εκεί πραγματικά, θα είχατε δημιουργήσει ένα γευστικό παράδεισο. Ας μην ξεχνάμε, τέλος, και την θρεπτική αξία της φράουλας, που μαζί με την φρεσκάδα μας δίνει και αρκετή Βιταμίνη C. Όπως καταλαβαίνετε, το να είστε ακόμα μπροστά στον υπολογιστή σας σημαίνει ότι χάνετε χρόνο. Αρχίστε αμέσως την παρασκευή, και θα παραμιλάνε μαζί σας. Καλή απόλαυση φίλες!

Υλικά

  • Μαρμελάδα φράουλα
  • 250 γρ. μπισκότα Digestive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ρίχνουμε τα μπισκότα στο multi, τα τρίβουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια το μίγμα των μπισκότων το βάζουμε σε μία ταρτιέρα, το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, το ψήνουμε για 5-6 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μίθα κουτάλα για λίγο.

Βήμα 4

Τέλος πάνω από το μίγμα μπισκότου απλώνουμε την κρέμα, το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει και μόλις είναι έτοιμο απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή