Cheesecake με μασκαρπόνε

2015-11-11
cheesecake-me-maskarpone
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 6m
  • Έτοιμη σε : 4:06 h

Χαίρεται αγαπητές μου. Ελπίζω να είστε όλες καλά και με χαμόγελο. Απόψε θα συναντήσουμε μια σχετικά παραλλαγμένη συνταγή του κλασσικού cheesecake, στο οποίο θα προσθέσουμε τυρί μασκαρπόνε. Για όσες δεν το έχουν ακουστά, μισή ντροπή δική σας μισή δική μου, το μασκαρπόνε είναι κρεμώδες ιταλικό τυρί που θυμίζει cream cheese. Η παρασκευή της γίνεται από αγνή κρέμα γάλατος και είναι άξιος αντικατσαστάτης της κρέμας γάλακτος σε πολλές συνταγές όπως επιδόρπια και σάλτσες ζυμαρικών. Είναι επίσης η βάση για το γνωστό τιραμισού. Τέλος, θα μπορούσατε να συνοδέψετε το λαχταριστό αυτό γλυκό με μπισκότα speculoos. Τραγανά, λεπτά και κοκκώδη μπισκότα, πλούσια σε αρωματικά μπαχαρικά όπως η κανέλα αλλά και με πικάντικη γεύση, αγκαλιασμένα με το μασκαρπόνε, θα προκαλέσουν πραγματική έκρηξη στον ουρανίσκο σας. Θα σας ξετρελάνει. Ξεκινήστε τάχιστα και καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψίχουλα του Graham πυρόλυσης
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 475 γραμμάρια μασκαρπόνε τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • Μαρμελάδα λεμόνι
  • Ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε μία φόρμα, τη βουτυρώνουμε, θρυματίζουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, στρώνουμε το μίγμα αυτό στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, τα αυγά, τους κρόκους, το αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σε ένα μίξερ στη δυνατή σκάλα ρίχνουμε τα υλικά και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακατέμα στη χαμηλή σκάλα για 3-5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το καλύπτουμε με μία πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά.

Βήμα 3

Στο μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε με το τυρί κρέμα στη δυνατή σκάλα για 3-4 λεπτά. Πρώτα ρίχνουμε το μισό μίγμα τυριού μέσα στο λεμόνι διπλώνουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης και συνεχίζουμε το ανακατέμα με το μίγμα τυριού.

Βήμα 4

Τέλος απλώνουμε το την κρέμα απάνω από τη βάση μπισκότου, το βάζουμε στο ψυγελιο για 6 ώρες τουλάχιστον κια μόλις είναι έτοιμο στολίζουμε με τη μαρμελάδα λεμόνη και το ξύσμα λεμονιού.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή