Cupcakes Χριστουγεννιάτικα

2015-12-21
Lots of Christmas fairy cakes
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Αγαπημένες μου φίλες καλησπέρα σας. Ελπίζωα να είστε όλες καλά, να περνάτε όμορφα τις γιορτινές μέρες, να κάνετε ό,τι σας αρέσει χωρίς την αμέσος επόμενη στιγμή να νιώθετε ενοχικά. Χαλαρώστε και απολάυστε τις διακοπές σας, βιώνοντας αξέχαστες οικογενειακές στιγμές. Όλοι μας, τις στιγμές αυτές, θέλουμε να τις πλαισιώνουμε με γευστικά πιάτα, χορταστικά φαγητά, λαχταριστά γλυκίσματα. Σήμερα, θα φτιάξουμε κάτι διαφορετικό, που δεν έχει σχέση τόσο με την παραδοσιακή κουζίνα των δικών μας εορτών, αλλά είναι βασισμένη σε ξενόφερτα πρότυπα, που είναι καλό να κρατάμε τα θετικά τους. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, χριστουγιεννιάτικα cupcakes, μικρά ατομικά κεκάκια δηλαδή. Είναι μια πολύ απλή, εύκολη, ευχάριστη συνταγή, που μας αρέσει πολύ, αλλά και παιχνιδιάρικη αφού μπορούμε να τη φτιάξουμε με τους μικρούς μας φίλους μαζί και να τους δώσουμε ότι χριστουγεννιάτικο σχήμα θέλουμε. Τα κεκάκια αυτά, σας δίνουν ξανά την δυνατότητα να πειραματιστείτε, να μπορέσετε να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει, να φτιάξετε για τα μικρά σας παιδάκια, το δικό σας χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Θα τα λατρέψουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, όλοι όσοι το δοκιμάσουν. Ακόμη, μπορείτε να τα καταναώσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, στο πρωινό, μετά το φαγητό, με τον απογευματινό σας καφέ. Θα έχετε δημιουργήσει ένα πολύ αγαπημένο κεκάκι, που θα το εξαφανίσουν. Χαρίστε ξανά αγάπη, απόλαυση, γεύστικές εμπειρίες. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με χαμόγελα!

 

Υλικά

  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 150 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 150 γρ. κρυσταλλική άχνη
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • Για το frosting:
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για το decor:
  • Καραμελάκια
  • Χρωματιστά ζαχαρωτά αστεράκια
  • Χρωματιστή τρούφα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ελαφρύ και ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και ανκατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Μόλις το μίγμα ετοιμστεί το μοιράζουμε στις θήκες, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Βήμα 3

Frosting: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ρίχνουμε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 4

Τοποθετούμε το μίγμα μ ετο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα κορνέ και μόλις κρυώσουν τα κεκάκια αρχίζουμε να στολίζουμε και να κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε.

Βήμα 5

Τέλος πασπαλίζουμε με τα καραμελάκια, τα ζαχαρωτά και τη χρωματιστή τρούφα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή