Fajitas με χοιρινό και σάλτσα

2015-11-18
Fajitas με χοιρινό και σάλτσα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Καλησπέρα φίλες μου. Για σήμερα σας έχω εντελώς διαφορετικό, που δεν έχουμε ξανασυζητήσει. Θα φύγουμε από την Ελλάδα και τα πατροπαράδοτα, ταξιδεύοντας στο μακρινό αλλά πανέμορφο Μεξικό. Ένα από τα πασίγνωστα, λοιπόν, φαγητά και πιάτα της κουζίνας του Μεξικό είναι τα fajitas (φαχίτας), σκεφτείτε πίτες ανοιχτές, όπου ο καθένας βάζει το υλικό που επιθυμεί και τις τυλίγει. Τα fajitas διάσημα, εύκολα, γρήγορα δίνοντας τη δυνατότητα να τα κάνετε όσο πικάντικα θέλετε. Θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο οικογενειακό τραπέζι, με πολύ διασκεδαστική παρασκευή, που σίγουρα θα λατρέψετε. Είμαι βέβαιη ότι το ίδιο να νιώσουν και οι οικείοι σας. Δοκιμάστε την άφοβα!

Υλικά

  • Για τη σάλτσα:
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού bottled hot pepper sauce
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Για το τηγάνι:
  • 450 gr άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο
  • 1 κουταλιά σούπας μαγειρικό λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες κομένες σε μπουκιές
  • 1 πακέτο τορτίγιες αλευριού
  • Κομμένο μαρούλι
  • Πράσινο κρεμμύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε το κρέας και το κόβουμε σε λωρίδες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι, τη σως, ανακατεύουμε ρίχνουμε το κρέας, το αλέιφουμε με τη σάλτσα-μαρινάδα και το αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε ψηλή φωτιά για 1 λεπτό περίπου, ρίχνουμε το χοιρινό, το κρεμμύδι, την πιπεριά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Τέλος παίρνουμε την τορτίγια, γεμίζουμε με το μίγμα, το μαρούλι και το πράσινο κεμμύδι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή