Fajitas με κιμά

2015-11-30
Tacos on a platter with tortillas shot with natural light - mexi
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Καλησπέρα φίλες μου. Σήμερα θέλω να σας ταξιδεύσω στο εξωτικό, πανέμορφο και με υπέροχη κουζίνα του Μεξικό. Στη διεθνή σκηνή της μαγειρικής, το Μεξικό και η κουζίνα του, κατέχουν μια δεσπόζουσα θέση, η οποία ενισχύεται χρόνο με το χρόνο. Μετά τα φαλάφελ, οι Μεξικάνοι επέστρεψαν πριν λίγο καιρό με τα φαχίτας. Όπως έχουμε ξαναδεί σε προηγούμενες συνταγές, τα φαχίτας μοιάζουν με τις αραβικές πίτες, στις οποίες τοποθετεί καθένας το υλικό της αρεσκείας του, και στη συνέχεια το τυλίγει. Σήμερα, εγώ προτείνω τα λαχταριστά φαχίτας με κιμά. Από κει και πέρα, εσείς είστε ελεύθερες να τοποθετήσετε ότι άλλο θέλετε στην γέμιση, από καραμελωμένα κρεμμύδια έως προσούτο. Βάλτε λοιπόν το σομπρέρο σας, βάλτε σφινάκια τεκίλα και απολαύστε τα! Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 8 φύλλα τορτίγιας
  • 3 πιπεριές
  • 3 ντομάτες μέτριες πολτοποιημένες στο multi
  • 700 γρ. κιμά χοιρινό
  • 150 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, τον κιμά, το κρεμμύδι, τα τσιαγαρίζουμε και φροντίζουμε να μην σβολιάσει ο κιμάς. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τη σάλτσα που φτιάξαμε με την ντομάτα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Τέλος παίρνουμε τις τορτίγιες τις ζεσταίνουμε για λίγο στο φούρνο, παίρνουμε μία μία την τορτίγια τη γεμίζουμε με κιμά, πιπεριές, σως της αρεσκείας μας και είναι έτοιμες.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή