Φακές Σούπα Βέφα

2013-04-02
fakes-soupa-vefa
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : PT15M 15'
  • Χρόνος Μαγειρέματος : PT1H20M 1:20'
  • Έτοιμη σε : PT1H35M 1:35'

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή. Εύκολα και απλά μπορείς να δοκιμάσεις φακες σουπα βεφα που είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή διαφορετικά μαγειρεμένη που την κάνει αρκετά ιδιαίτερη.

 

Ingredients

  • μισό πακετο φακές πλυμένες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ξύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι

Method

Step 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις τις φακές σε άφθονο νερό και βράζεις για 10 λεπτά.

Step 2

Τις σουρώνεις και τις ξαναβάζεις στην κατσαρόλα με καθαρό νερό να τις καλύπτει.

Step 3

Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και τις ντομάτες.

Step 4

Αλατίζεις και αφήνεις πάλι για 10 λεπτά.

Step 5

Προσθέτεις το λάδι και το ξύδι και αφήνεις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. (περίπου 1 ώρα)

Step 6

Συγχαρητήρια οι φακες σουπα Βεφα είναι έτοιμες! Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς στη σούπα σου να προσθέσεις τη ντομάτα σε πιο μεγάλα κομμάτια.
  • Μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ότι λαχανικά θέλεις κομμένα σε κυβάκια.
  • Σερβίρεται και συνδυάζεται τέλεια με παστά ψάρια και ελιές.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Σχετικές Συνταγές:
  • σολωμος ψητος στα καρβουνα

    Σολωμός ψάρι ψητός στη σχάρα στα κάρβουνα με κρούστα μυρωδικών

  • καραβιδες γιουβετσι με ρυζι

    Καραβίδες μικρές γιουβέτσι με ρύζι πιλάφι

  • γαυρος παστος με ξυδι

    Γαύρος παστός φιλετο με ξύδι

  • κριθαροτο με κοτοπουλο και πιπεριες

    Κριθαρότο με κοτόπουλο και πιπεριές

  • μυδια με σκορδο και κρασι

    Μύδια με βούτυρο, σκόρδο και κρασί ψητά στο γκριλ

Σχόλια για τη συνταγή

Γράψε ένα Σχόλιο

Pinterest
Email
Print