Γαριδοκεφτέδες

2013-04-13
Γαριδοκεφτεδες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή με πλούσια διατροφική αξία αλλά και θρεπτικά συστατικά, η γαριδοκεφτεδες θα κλεψουν τις καρδιές της οικογένειας και των φίλων σας. Δοκίμασε να τους μαγειρέψεις και γράψε μου τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κατεψυγμένες αποφλοιωμένες μικρές γαρίδες
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μισές γαρίδες και κάνεις ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 2

Τις υπόλοιπες γαρίδες τις κόβεις στα 3 και τις βάζεις σε ένα μπωλ.

Βήμα 3

Προσθέτεις και το μείγμα που έφτιαξες πριν στο μπωλ.

Βήμα 4

Ρίχνεις το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και ούζο και ανακατεύεις.

Βήμα 5

Προσθέτεις λίγο λίγο αλεύρι και ζυμώνεις.

Βήμα 6

Η ζύμη πρέπει να μη γίνει πολύ σφηχτή.

Βήμα 7

Βάζεις το μπωλ με το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφήξει.

Βήμα 8

Πλάθεις τα κεφτεδάκια μέτρια σε μέγεθος.

Βήμα 9

Τα αλευρώνεις ελαφρά και τα τηγανίζεις σε καυτό λάδι.

Βήμα 10

Μπράβο σου! Μόλις τελείωσες τους γαριδοκεφτεδες σου. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να τα φας και κρύα, είναι πολύ καλός μεζές για ούζο και μπύρα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή