Γίδα βραστή σούπα

2013-04-02
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μία εκπληκτική γιδα βραστη σουπα πολύ νόστιμη και ότι πρέπει για τις χειμωνιάτικες μέρες. Θρεπτική και απολαυστική, θα την δοκιμάσεις σίγουρα μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σου.

 

Ingredients

  • 1 κιλό κρέας γίδας
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 3 καρότα κομμένα στη μέση
  • 3 κρεμμύδια μικρά ολόκληρα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Method

Step 1

Πλένεις καλά το κρέας και το βάζεις σε μια λεκάνη με ξύδι για 30 λεπτά.

Step 2

Το ξεπλένεις και το βάζεις στη χύτρα ταχύτητας με κρύο νερό να το σκεπάζει καλά.

Step 3

Μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζεις και κλείνεις τη χύτρα.

Step 4

Το αφήνεις να βράσει για περίπου 90 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Step 5

Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλοσ ανοίγεις τη χύτρα και προσθέτεις τα λαχανικά τοποθετώντας τα στο ειδικό καλαθάκι και πάνω από το κρέας.

Step 6

Βράζεις για άλλα 5 λεπτά.

Step 7

Συγχαρητήρια η γιδα βραστη σουπα σου είναι έτοιμη! Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου και αυγολέμονο.
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στη σούπα σου ρύζι και να την κάνεις πιο πηχτή.
  • Μπορείς να βάλεις τις πατάτες με τη φλούδα αρκεί να τις έχεις πλύνει πολύ καλά.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Σχετικές Συνταγές:
  • ξιφιας σουβλακι

    Ξιφίας μαριναρισμένος σουβλάκι στο φούρνο για παιδιά

  • ταραμοσαλατα της βεφας

    Ταραμοσαλατα με φρέσκο κρεμμυδάκι της Βέφας

  • ντολμαδακια γιαλαντζι με γιαουρτι

    Ντολμαδάκια γιαλαντζί με ρύζι και σως από γιαούρτι και ντομάτα

  • ελιοπιτα με πρασινες ελιες

    Ελιόπιτα ταψιού εύκολη με πράσινες ελιές

  • κολοκυθολουλουδα γεμιστα με ρυζι

    Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με ρύζι αυγολέμονο

Leave a Reply