Gingerbread κέικ

2014-12-26
gingerbread κέικ
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε gingerbread κέικ, ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο γλυκό για τα παιδιά αλλά και για τους καλεσμένους σας. Μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με τον καφέ, μετά το γεύμα αλλά και σαν πρωινό. Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και φέρνει γεύση Χριστουγέννων στο τραπέζι σας! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 115 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 175 γρ. σιρόπι
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 3/4 κουτ.γλ. αλάτι
  • 3/4 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • Μισό κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • Μισό κουτ.γλ. κανέλα
  • 125 ml νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 2

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί 20 εκ.

Βήμα 3

Χτυπάμε την μαργαρίνη με τη ζάχαρη

Βήμα 4

Προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα

Βήμα 6

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα

Βήμα 7

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα

Βήμα 8

Ψήνουμε για 40 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 9

Το gingerbread κέικ είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Φτιάξτε το σιρόπι μόνοι σας βράζοντας μαζί νερό και ζάχαρη

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή