Gingerbread σπίτι (house) του Παρλιάρου

2014-12-16
gingerbread σπίτι
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 4:25 h

Μια πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε gingerbread σπίτι (house) του Παρλιάρου. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στην παρασκευή και σίγουρα θα ευχαριστηθούν τόσο την προετοιμασία όσο και τη γεύση του πιο γλυκού χριστουγεννιάτικου σπιτιού! Γίνεται εύκολα και αξίζει ο κόπος γιατί το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 7 κουτ.σούπας έτοιμο σιρόπι
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 4 κουτ.γλ. τζίντζερ
  • 200 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. μπάρες σοκολάτας (finger)
  • Νιφάδες σοκολάτας και γλυκά της επιλογής σας για στόλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 2

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιρόπι

Βήμα 3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το τζίντζερ

Βήμα 4

Προσθέτουμε στο μείγμα το μείγμα του βουτύρου

Βήμα 5

Πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό)

Βήμα 6

Σε ένα πάγκο εργασίας βάζουμε αντικολλητικό χαρτί

Βήμα 7

Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε τέσσερα κομμάτια –για τους τοίχους-και άλλα δύο σε τριγωνικό σχήμα για τη σκεπή

Βήμα 8

Αν μείνει ζύμη το κρατάμε για να φτιάξουμε δεντράκια ή άλλα διακοσμητικά

Βήμα 9

Παίρνουμε την αμυγδαλόψιχα και τη βάζουμε πάνω στο κομμάτι ζύμης που είναι για τη σκεπή σχηματίζοντας με τα αμύγδαλα τα κεραμίδια

Βήμα 10

Ψήνουμε τη ζύμη για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο καφέ χρώμα

Βήμα 11

Αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα μαχαιράκι λειάνουμε τις άκρες

Βήμα 12

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την άχνη

Βήμα 13

Βάζουμε σε χωνί ζαχαροπλαστικής και κολλάμε τα κομμάτια του τοίχου μεταξύ τους έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα σπίτι

Βήμα 14

Μέχρι να κολλήσει το στερεώνουμε με ένα μπολ ή με ένα πιατάκι στο εσωτερικό

Βήμα 15

Αφήνουμε για λίγες ώρες να κολλήσει καλά, αφαιρούμε το πιατάκι και κολλάμε και τη σκεπή

Βήμα 16

Κρατάμε με το χέρι μας για λίγα λεπτά μέχρι να είναι σταθερή η σκεπή

Βήμα 17

Αφήνουμε σχεδόν για μια μέρα να κολλήσει καλά

Βήμα 18

Χρησιμοποιούμε τα διακοσμητικά γλυκά για να διακοσμήσουμε το σπίτι όπως θέλουμε

Βήμα 19

Το gingerbread σπίτάκι είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείτε να φτιάξετε το σιρόπι με νερό και ζάχαρη μόνοι σας!
  • Βρείτε ή σχεδιάστε ένα σπιτάκι σε ένα χαρτί για να κόψετε πάνω του τη ζύμη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή