Γιουβαρλάκια Σούπα με Ρύζι

2013-04-02
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ νόστιμη και εύκολη σούπα με γιουβαρλάκια. Δοκίμασε μια διαφορετική, υγιεινή και θρεπτική συνταγή και φτιάξε γιουβαρλάκια σούπα με ρυζι σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις παρακάτω.

 

Υλικά

  • Παρακάτω χωρίζονται τα υλικά της συνταγής:

Για τα Γιουβαρλάκια

  • 250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγη μέντα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι μικρό λιωμένο
  • 40 γραμμάρια ηλιόσπορους καθαρισμένους
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τη Σάλτσα

  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 250 ml νερό
  • 30 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 γραμμάρια μαγιά

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα μαγειρεύεις το ρύζι μέσα στο ζωμό λαχανικών.

Βήμα 2

Όταν είναι έτοιμο το βγάζεις αφού κρυώσει λίγο σε ένα μπωλ.

Βήμα 3

Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, λίγο λάδι, τους ηλιόσπορους, τα μυρωδικά και ανακατεύεις και ζυμώνεις καλά.

Βήμα 4

Πλάθεις σε μικρά κεφτεδάκια και τηγανίζεις σε λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και να σταθεροποιηθούν.

Βήμα 5

Τα βγάζεις και τα αφήνεις σε μια πιατέλα.

Βήμα 6

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζεις σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι καιτα καρότα.

Βήμα 7

Σβήνεις με το ζωμό λαχανικών και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα καρότα.

Βήμα 8

Προσθέτεις το χυμό από το λεμόνι και το νερό πυ μέσα έχεις διαλύσει το αλεύρι και τη μαγιά.

Βήμα 9

Ανακατεύεις μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 10

Σβήνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα γιουβαρλάκια να τραβήξυν λίγο από τη σάλτσα.

Βήμα 11

Συγχαρητήρια η ξεχωριστή αυτή γιουβαρλάκια σούπα με ρυζι είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή