Πρωτοχρονιάτικο γουρουνόπουλο γάλακτος ψητό στο φούρνο με πατάτες, πορτοκάλι και μουστάρδα

2013-04-15
Πρωτοχρονιάτικο γουρουνόπουλο γάλακτος ψητό στο φούρνο με πατάτες, πορτοκάλι και μουστάρδα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:50 h
  • Έτοιμη σε : 4:000 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για Πρωτοχρονιάτικο γουρουνοπουλο γαλακτος ψητό στο φουρνο με πατάτες, πορτοκάλι και μουστάρδα. Μια ιδανική ιδέα και για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, για όσους δεν τρώνε γαλοπούλα. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και άφησε τους φίλους σου να απολαύσουν ένα υπέροχο ξεχωριστό πιάτο.

 

Υλικά

  • 2,5 κιλά χοιρινό μπούτι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 500 ml ελαιόλαδο
  • 2 καυτερές πιπερίτσες
  • 150 γραμμάρια καυτερή μουστάρδα
  • 6 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 200 ml μαυροδάφνη
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κιλά μικρές στρογγυλές πατάτες
  • 100 ml πορτοκάλι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζεις τη μαρινάδα.

Βήμα 2

Χτυπάς στο μπλέντερ το σκόρδο, τη μουστάρδα, 300 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο και τις καυτερές πιπερίτσες να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 3

Με ένα πινέλο αλείφεις με το μείμα το κρέας παντού και το αφήνεις μια ώρα να μαριναριστεί εκτός ψυγείου.

Βήμα 4

Βάζεις το κρέας σε ταψί και περιχύνεις με την υπόλοιπη μαρινάδα καθώς και τη μαυροδάφνη.

Βήμα 5

Σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βήμα 6

Χοντροκόβεις τις πατάτες και τις βάζεις σε ένα μπωλ.

Βήμα 7

Προσθέτεις αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και τις βάζεις στο ταψί με το χοιρινό.

Βήμα 8

Ψήνεις ξεσκέπαστο για άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά, να κάνει κρούστα το κρέας και να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια το γουρουνοπουλο γαλακτος στο φουρνο είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Μπορείς να συνοδεύσεις αυτό το πιάτο με σωταρισμένα ή ψητά λαχανικά, καθώς και με μια φρέσκια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή