Η σούπα του Ιπποκράτη

2013-03-31
Η σούπα του Ιπποκράτη
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Η σουπα του Ιπποκρατη είναι μια καταπληκτική, πάρα πολύ νόστιμη, πολύ απλή και εύκολη και πάρα πολύ υγιεινή και θρεπτική συνταγή για την χειμωνιάτικη σούπα σου. Δεν είναι τυχαίο που έχει πάρει το όνομα της από τον πατέρα της Ιατρικής επιστήμης, καθώς είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική και διαιτητική.

 

Υλικά

  • 2 κουτάλια της σούπας ρύζι
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 καρότα μεσαία κομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια καθαρισμένα και λεπτοκομμένα
  • 3 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σέλινο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο νερό
  • Μισό μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο, τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά χαμηλώνοντας τη φωτιά σε μέτρια ένταση.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, τις πατάτες και το μαρούλι.

Βήμα 4

5 λεπτά αργότερα ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια.

Βήμα 5

Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.

Βήμα 6

Σερβίρουμε προσθέτοντας λεμόνι και μαϊντανό στο πιάτο μας.

Βήμα 7

Η σουπα του Ιπποκρατη είναι έτοιμη. Καλή σου απόλαυση!

 

Tips

  • Μπορείς να αντικαταστήσεις το ρύζι με τραχανά ή με κοφτό μακαρονάκι.
  • Ανάλογα πόσο ξινή θέλεις τη σούπα σου, τότε προσαρμόζεις την ποσότητα του λεμονιού.
  • Αν την θέλεις πιο γλυκιά την σούπα, αντικατέστησε το μαρούλι με λάχανο ή με χόρτα του βουνού.
  • Μπορείς να προσθέσεις περισσότερο νερό αν θέλεις να είναι λιγότερο πηχτή η σούπα σου.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή