Χοιρινό Ψαρονέφρι με Μπύρα

2013-04-21
χοιρινο ψαρονεφρι με μπυρα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Μια πολύ θρεπτική και νόστιμη συνταγή για τους λάτρεις του χοιρινού. Το χοιρινο ψαρονεφρι με μπυρα είναι μια ιδιαίτερα γευστική πρόταση που θα συναρπάσει όποιον το δοκιμάσει. Πρόσφερέ το σε φίλους και σίγουρα όλοι θα μείνουν ικανοποιημένοι και χορτάτοι. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1,5 κιλό ψαρονέφρι πλυμένο, σκουπισμένο, και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 12 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρεις το κρέας να πάρει χρώμα γύρω γύρω.

Βήμα 2

Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 ακόμη λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνεις τα μανιτάρια, το καρότο και τις πιπεριές και σωτάρεις για άλλα 4 λεπτά.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.

Βήμα 5

Προσθέτεις τη μπύρα και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 6

Αφήνεις σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 7

Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό.

Βήμα 8

10 λεπτά πριν σβήσεις τη φωτιά βάζεις λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας σε ένα ποτήρι και διαλύεις το κορν φλαουρ.

Βήμα 9

Το ρίχνεις στην κατσαρόλα και ανακατεύεις.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια το χοιρινο ψαρονεφρι με μπυρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Μπορείς να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και με άλλο κομμάτι χοιρινού αρκεί να είναι μαλακό.
  • Μπορείς να παραλείψεις το κορν φλαουρ, απλά η σάλτσα θα σου βγει λιγότερο πηχτή.
  • Συνοδεύεται υπέροχα με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ακόμα και μακαρόνια.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.1 / 5)

4.1 5 12
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

12 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή