Χταποδοκεφτέδες Λαζάρου

2013-04-21
χταποδοκεφτεδες λαζαρου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή. Οι χταποδοκεφτεδες λαζαρου θα σε συναρπάσουν με το υπέροχο άρωμά τους και την καταπληκτική τους γεύση. Δοκίμασε κι εσύ αυτή τη συνταγή που σίγουρα όλοι θα θυμούνται για πάντα. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 κιλό καθαρισμένο από την κουκούλα χταπόδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο
  • 40 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 140 γραμμάρια γαλέτα
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζεις το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 2

Το κόβεις σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις λίγο ελαιόλαδο και σωτάρεις το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 4

Προσθέτεις και το χταπόδι για άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 5

Βγάζεις από τη φωτιά και τα πολτοποιείς με μπλέντερ μαζί με το γλυκάνισο, το μπαλσάμικο, το δυόσμο και τα αυγά.

Βήμα 6

Μόλις ομογενοποιηθούν, βάζεις το μείγμα σε ένα μπωλ.

Βήμα 7

Προσθέτεις αλάτι, πιπερι και σιγά σιγά τη γαλέτα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 8

Την αφήνεις για λίγη ώρα στο ψυγείο να σφίξει και μετά πλάθεις τους κεφτέδες.

Βήμα 9

Αλευρώνεις τους κεφτέδες και τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 10

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 11

Μπράβο σου! Οι χταποδοκεφτεδες λαζαρου είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Συνοδεύεται υπέροχα με βραστά χόρτα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή