Ισπανική Ομελέτα με πατάτες και κρεμμύδι

2013-01-12
Ισπανική ομελέτα με πατάτες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια αρκετά απλή συνταγή και πάρα πολύ γευστική που θα σε αποζημιώσει για τον χρόνο που χρειάζεται για να την φτιάξεις. Η ισπανικη ομελετα, από την κουζίνα της Ισπανίας στο πιάτο σου.

 

Υλικά

  • 110 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια πατάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτύπα τα αυγά με λίγο από το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ ώστε να είναι έτοιμα να μπουν στο τηγάνι.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7 σε κουζίνες από 0-9) και βάλε τις πατάτες με το αλάτι και το πιπέρι. Άφησε τες μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Βήμα 3

Μόλις δεις ότι οι πατάτες αλλάζουν χρώμα, ρίξε μέσα το κρεμμύδι και ανακάτευε μέχρι και το κρεμμύδι να γίνει λίγο διάφανο.

Βήμα 4

Χαμήλωσε τη φωτιά (στο 5 σε κουζίνες από 0-9) και ρίξε τα αυγά. Μαγείρεψε μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να γίνονται καφέ στο κάτω μέρος τους.

Βήμα 5

Με μια σπάτουλα, χαλάρωσε το κάτω μέρος της ομελέτας και αναποδογύρισε την ομελέτα στο τηγάνι ώστε να ψηθεί και η πάνω μεριά. Μαγείρεψε ακόμα λίγα λεπτά και είναι έτοιμη η ισπανικη ομελετα σου.

 

Tips

  • Μόλις η ισπανικη ομελετα είναι έτοιμη, μπορείς να ρίξεις από πάνω της και φρέσκο κρεμμυδάκι και να την συνοδεύσεις με ντομάτα για ακόμα καλύτερη γεύση.
  • Εκτός της πατάτας, μπορείς να βάλεις και διάφορα άλλα λαχανικά μέσα. Δοκίμασε με πράσινη πιπεριά.
  • Στην Ισπανία, την συνταγή αυτή τη λένε Tortilla Espanola ή Tortilla de patata.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Θερμίδες

    250 kcal
  • Χολιστερήνη

    140 mg
  • Ίνες

    1.5 g
  • Νάτριο

    55 mg
  • Υδατάνθρακες

    10.5 g
  • Λίπος

    21.5 g
  • Πρωτεϊνη

    5.5 g