Καβουροκεφτέδες

2013-04-15
Καβουροκεφτεδες
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσεις. Οι καβουροκεφτεδες είναι ένας ιδανικός μεζές για το καλοκαίρι με ένα καλό κρασί ή ούζο. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα σου μείνει αξέχαστη η γεύση τους και το άρωμά τους. Μην ξεχάσεις μετά να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 360 γραμμάρια καβουρόψιχα
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γραμμάρια γαλέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σάλτσα σόγιας και γλυκειά τσίλι για το σερβίρισμα
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύεις όλα τα υλικά εκτός του λαδιού και των σαλτσών.

Βήμα 2

Πλάθεις τα κεφτεδάκια σου και τηγανίζεις λίγα λίγα στο καυτό λάδι.

Βήμα 3

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι από το τηγάνισμα.

Βήμα 4

Σερβίρεις μαζί με τις δύο σάλτσες.

Βήμα 5

Συγχαρητήρια οι καβουροκεφτεδες σου είναι έτοιμοι να τους απολαύσεις.

 

Tips

  • Οι καβουροκεφτέδες αυτοί είναι ακόμα πιο νόστιμοι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή