Κεφάλι σολωμού σούπα Ιαπωνικής κουζίνας

2013-03-31
Κεφαλι Σολωμου Σουπα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Η συνταγή που παρουσιάζεται παρακάτω είναι μια αρκετά απλή συνταγή της Γιαπωνέζικης κουζίνας, με ψάρι από το σολωμό και από το κεφάλι του σολωμού. Το κεφάλι όταν το βράσεις κάνει πολύ καλό ζωμό και δίνει μια ξεχωριστή νοστιμάδα στην σούπα σου. Πάντως μην τρομάζεις, η σούπα δεν περιέχει τίποτα το περίεργο, όπως ας πούμε τα μάτια από το ψάρι ή κόκαλα. Παρακάτω θα δεις πως κάνεις το κεφαλι σολωμου σουπα.

 

Υλικά

  • 4 κεφάλια σολωμού χωρίς λέπια
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι της σούπας φρέσκο τζίντζερ
  • 250 γρ, νουντλς
  • 50 ml γλυκό λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλάκια της σούπας άσπρο miso
  • Τσίλι φρέσκο όσο θέλεις

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλύνε πολύ καλά τα κεφάλια του σολωμού και ξέβγαλε το αίμα και αφαίρεσε τα βράγχια.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξε τα κεφάλια και κάλυψε τα με νερό. Ρίξε στο μείγμα το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Βάλτα σε χαμηλή φωτιά και ανακάτευε το μείγμα δίχως να το αφήσεις να βράσει. Αυτό κάντο για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 3

Βγάλε όλο το ψαχνό από τα κεφάλια και βάλτο σε μια πιατέλα.

Βήμα 4

Ρίξε το κρασί και συνέχισε να το ανακατεύεις σε χαμηλή φωτιά χωρίς να το αφήσεις να βράσει.

Βήμα 5

Πρόσθεσε την σάλτσα σόγιας και το αλάτι.

Βήμα 6

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίξε νερό και αλάτι μέχρι να βράσει. Ρίξε τα νουντλς και μαγείρεψε τα όπως αναφέρεται στην συσκευασία.

Βήμα 7

Σερβίρεις όπως περιγράφεται παρακάτω: σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, ρίξε λίγο σούπα και μια κουταλιά άσπρο miso ανακατεύοντας για να δέσει. Στη συνέχεια ρίξε λίγα νουντλς σε κάθε πιάτο και από πάνω ρίξε ψαχνό από το σολωμό. Γέμισε το πιάτο με τη σούπα και από πάνω ρίξε όσο φρέσκο τσίλι θέλεις.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια, το κεφαλι σολωμου σουπα είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή