Κεφτεδάκια αλα Κρεμ

2013-04-15
Κεφτεδακια αλα κρεμ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια εκπληκτική συνταγή τα κεφτεδακια αλα κρεμ θα αφήσουν τους καλεσμένους σου άφωνους. Είναι μια εξαιρετική ιδέα ιδανική για όλη την οικογένεια ακόμα και τα μικρά παιδιά. Εύκολη και πολύ θρεπτική αυτή η συνταγή θα σε μαγέψει. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου μόλις τη φτιάξεις.

 

Υλικά

  • μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • μισό κιλό κιμά χοιρινό
  • 3 κρεμμύδια τριμμένα
  • 200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε γάλα
  • 1 αυγό
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • μπαχάρι τριμμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα φτιάχνεις τα κεφτεδάκια.

Βήμα 2

Ανακατεύεις σε μπωλ τους κιμάδες, τα μπαχαρικά, το ένα κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί και το λάδι και ζυμώνεις καλά.

Βήμα 3

Πλάθεις τα κεφτεδάκια στρογγυλά όχι πολύ μικρά γιατί θα στεγνώσουν και θα γίνουν σκληρά.

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα βάζεις ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρεις τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα παντού.

Βήμα 5

Ρίχνεις και το υπόλοιπο κρεμμύδι να σωταριστεί.

Βήμα 6

Προσθέτεις το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί το μισό σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 7

Μετά ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και αφήνεις να βράσει λίγο να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια τα κεφτεδακια αλα κρεμ είναι έτοιμα να τα απολαύσεις. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Ταιριάζει πάρα πολύ με σπαγγέτι και τριμμένη παρμεζάνα.
  • Για να γίνει πιο ελαφρύ μπορείς να μην προσθέσεις κρεμμύδι στη σάλτσα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή