Κεφτεδάκια από Αρακά

2013-04-22
κεφτεδακια απο αρακα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια υγιεινή και πολύ νόστιμη συνταγή. Ιδανική για αυτούς που δεν τρώνε κρέας καθώς και για όλους μιας και είναι ένα πολύ θρεπτικό πιάτο. Τα κεφτεδακια απο αρακα θα τα αγαπήσουν σίγουρα και τα παιδιά. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την υπέροχη, διαφορετική συνταγή και μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια αρακά βρασμένο περίπου 15 λεπτά
  • 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο και το πράσινο μέρος
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις στο μπλέντερ τον αρακά αφού έχει κρυώσει και στραγγιστεί.

Βήμα 2

Προσθέτεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 3

Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει.

Βήμα 4

Πλάθεις τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνεις.

Βήμα 5

Τηγανίζεις τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 6

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 7

Μπράβο σου οι κεφτεδες απο αρακα είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή