Κινέζικη Σούπα με Καλαμπόκι

2013-04-02
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για κινεζικη σουπα με καλαμποκι, που είναι πάρα πολύ νόστιμη και διαφορετική. Μπορείς να την απολαύσεις σαν το πρώτο πιάτο του βασικού σου γεύματος ή σαν ένα μικρό γεύμα της καθημερινότητας σου.

 

Υλικά

  • 450 γραμμάρια καλαμπόκι γλυκό κονσέρβας
  • 400 ml ζωμό κότας
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύεις το καλαμπόκι με το ζωμό κότας.

Βήμα 2

Βάζεις το μείγμα αυτό σε μέτρια φωτιά να βράσει.

Βήμα 3

Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύεις το νερό και το αλεύρι.

Βήμα 4

Το προσθέτεις κι αυτό στη σούπα και συνεχίζεις το βράσιμο για 2 λεπτά μέχρι να πήξει.

Βήμα 5

Προσθέτεις το αυγό χτυπημένο σιγά σιγά στη σούπα ανακατεύοντας συνέχεια.

Βήμα 6

Κατεβάζεις από τη φωτιά και η κινεζικη σουπα με καλαμποκι είναι έτοιμη. Καλή σου όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να γαρνίρεις τη σούπα σου με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
  • Μπορείς να προσθέσεις και φιλέτο κοτόπουλο ξεψαχνισμένο, το οποίο θα το βάλεις ήδη βρασμένο στην αρχή μαζί με το καλαμπόκι.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 8
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

8 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή