Κουνουπίδι Ογκρατέν

2013-01-12
Κουνουπίδι Ογκρατέν
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : PT10M 10'
  • Χρόνος Μαγειρέματος : PT40M 40'
  • Έτοιμη σε : PT50M 50'

Μια απλή και εύκολη συνταγή για κουνουπιδι ογκρατεν που είναι πολύ γευστική και εντυπωσιακή.

 

Ingredients

  • 1.350 γραμμάρια κουνουπίδι
  • 55 γραμμάρια βούτυρο
  • 110 γραμμάρια κρεμμύδι
  • 170 γραμμάρια τυρί τσένταρ ή όποιο κίτρινο τυρί θέλεις
  • 220 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κουτάλι γλυκού αλάτι
  • 110 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά

Method

Step 1

Καθάρισε το κουνουπίδι, κόψε το σε φούντες και κόψε την κάθε φούντα στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια (ανάλογα το μέγεθος).

Step 2

Πλύνε τις φούντες και βράσε τες για 10 λεπτά σε βραστό και αλατισμένο νερό. Στέγνωσε τες καλά.

Step 3

Άλειψε ένα μεσαίο ταψί με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.

Step 4

Στο ταψί, ρίξε με τη σειρά: το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια, το τυρί τσένταρ, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.

Step 5

Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίξε για 1-2 λεπτά την τριμμένη φρυγανιά.

Step 6

Όταν ετοιμαστεί, άπλωσε το μείγμα βουτύρου και φρυγανιάς στο ταψί με το κουνουπίδι.

Step 7

Βάλε το ταψί στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και είναι έτοιμο το κουνουπιδι ογκρατεν σου. Καλή όρεξη!

 

Tips

  • Αν θέλεις να την κάνεις πιο υγιεινή την συνταγή, αφαίρεσε την κρέμα γάλακτος και βάλε τυρί μοτσαρέλα.
  • Μπορείς να βάλεις και διάφορα άλλα λαχανικά εκτός από κουνουπίδι, όπως π.χ. μπρόκολο ή και κολοκύθι.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Σχετικές Συνταγές:
  • σολομος ψητος στη λαδοκολλα

    Φρέσκος σολωμός ψητός στη λαδόκολλα σε αλουμινόχαρτο στο φούρνο

  • γαυρος σαγανακι με ντοματα

    Γαύρος σαγανάκι με ντομάτα στο τηγάνι

  • ρεγκα καπνιστη στο φουρνο

    Ρέγγα καπνιστή ψητή στο φούρνο

  • καραβιδες μανεστρα με κριθαρακι

    Καραβίδες μανέστρα με κριθαράκι

  • μυδια σαγανακι με μουσταρδα και λεμονι

    Μύδια σαγανάκι νηστίσιμα με μουστάρδα και λεμόνι χωρίς τυρί

Σχόλια για τη συνταγή

Δεν μπορείς να γράψεις σχόλια

Pinterest
Email
Print