Κρητική Ταραμοσαλάτα

2013-04-21
κρητικη ταραμοσαλατα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη. Η κρητικη ταραμοσαλατα θα σε μαγέψει με τη γεύση της σίγουρα καθώς και όποιον τη δοκιμάσει. Δοκίμασέ την με όλη την οικογένεια και τους φίλους σου και σίγουρα θα τη λατρέψετε όλοι. Ιδανική και για την καθαρά Δευτέρα συνοδευόμενη από μια φρέσκια λαγάνα. Φυσικά μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 200 γραμμάρια λευκό ταραμά
  • μισό κιλό ψωμί με προζύμι μπαγιάτικο (τουλαχιστον 2 ημερών)
  • 1 λίτρο ελαιόλαδο (Κρήτης)
  • 200 ml λεμόνι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβεις σε φέτες το ψωμί και το μουσκεύεις σε μπόλικο νερό.

Βήμα 2

Βάζεις στο μίξερ τον ταραμά με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τον χτυπάς.

Βήμα 3

Αφαιρείς την κόρα από το ψωμί και το στραγγίζεις πολύ καλά.

Βήμα 4

Το βάζεις κι αυτό στο μίξερ με τον ταραμά.

Βήμα 5

Όταν ομογενοποιηθούν αρχίζεις να προσθέτεις εναλλάξ λάδι και λεμόνι χτυπώντας με το μιξερ.

Βήμα 6

Πρέπει η ταραμοσαλάτα να βγει ρευστή αλλά να μην πέφτει από το κουτάλι.

Βήμα 7

Την αφήνεις λίγο στο ψυγείο να σφίξει.

Βήμα 8

Μπράβο σου η κρητικη ταραμοσαλατα σου είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή