Mανταρινάδα σπιτική χωρίς ζάχαρη

2016-01-14
Mανταρινάδα σπιτική χωρίς ζάχαρη
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Φίλες μου τι καλύτερο από το να φτιάχνουμε θρεπτικούς βιταμινούχους χυμούς μόνες μας στο σπίτι χωρίς τις πρόσθετες χρωστικές καθώς και την περιττή ζάχαρη που μόνο ζημιά κάνουν στον οργανισμό μας αντί για το καλό στο οποίο εμείς στοχεύουμε. Αυτή ήταν η σκέψη ου λοιπόν και για αυτό και σας παρουσιάζω την αγαπημένη πλέον συνταγή όλη της οικογένειας για μανταρινάδα σπιτική χωρίς ζάχαρη. Φυσικά εσείς ανάλογα με την εποχή την οποία διανύετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο θέλετε αντί για μανταρίνια. Έτσι λοιπόν αφού στίψουμε τα μανταρίνια όπως ακριβώς κάνουμε με τα πορτοκάλια, αναμειγνύουμε το χυμό τους με καυτό νερό και μέλι αφήνοντας το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Αφού κρυώσει σερβίρουμε σε υπέροχα ποτηράκια με τριμμένο τζίντζερ που κάνει πολύ καλό στον οργανισμό μας, φρέσκο δυόσμο και φυσικά ένα κομμάτι από τη φλούδα του μανταρινιού για επιπλέον άρωμα. Προαιρετικά προσθέτετε πάγο. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 1 κιλό μανταρίνια (το χυμό τους)
  • 1 κούπα βραστό νερό
  • 3/4 της κούπας μέλι
  • φρέσκος δυόσμος
  • τριμμένο τζίντζερ
  • θρυματισμένος πάγος
  • φλούδα μανταρινιών για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα στίβουμε τα μανταρίνια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνουμε και για τα πορτοκάλια.

Βήμα 2

Αφού πάρουμε το χυμό τους τον μεταφέρουμε σε μία κανάτα με καυτό νερό και μέλι, αναμειγνύοντας πολύ καλά το μείγμα μας.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε την κανάτα στο ψυγείο για μερικές ώρες κλειστή από πάνω, ώσπου να κρυώσει.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τη μανταρινάδα μας σε ποτήρια με θρυματισμένο πάγο (προαιρετικά), φρέσκο δυόσμο, φλούδα μανταρινιού για το άρωμα και φυσικά τριμμένο τζίντζερ.

Βήμα 5

Καλή σας απόλαυση.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή