Mαρμελάδα φράουλα με στέβια για διαβητικούς χωρίς ζάχαρη

2015-06-25
Mαρμελάδα φράουλα με στέβια
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Η συνταγή για μαρμελάδα φράουλα με στέβια για διαβητικούς χωρίς ζάχαρη που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα, αποτελεί την ιδανική πρόταση για διαβητικούς και είναι από τις νοστιμότερες προτάσεις για μαρμελάδα φράουλα αλλά και γενικότερα για μαρμελάδες που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μία υπέροχη σπιτική μαρμελάδα με κατακόκκινο χρώμα, πλούσια γλυκιά γεύση και άκρως υγιεινή αν σκεφτεί κανείς ότι δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά και έξτρα γλυκαντικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό. Χρησιμοποιήσε φρέσκες φράουλες εποχής και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Συνοδεύει υπέροχα το πρώτο γεύμα της ημέρας σου. Σου συνιστώ ναακολουθήσεις τησυνταγή μου και να μου στείλεις σχόλια και εντυπώσεις στον ειδικό χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 3/4 φλιτζανιού στέβια
  • 1 φάκελο ζελατίνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε καλά τις φράουλες, απομακρύνουμε τα κοτσάνια τους και τις πολτοποιούμε.

Βήμα 2

Σε ένα μπόλ με 3 κουταλιές σούπας νερό διαλύουμε τη ζελατίνη.

Βήμα 3

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τον πολτό φράουλας και τη στιγμή που έρθει σε βρασμό προσθέτουμε τη στέβια και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε διαρκώς και μόλις διαλυθεί η στέβια τελείως προσθέτουμε και τη ζελατίνη.

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δούμε τη μαρμελάδα μας να δένει.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τη μαρμελάδα στα βαζάκια αφού πρώτα τα έχουμε αποστειρώσει.

Βήμα 7

Κλείνουμε το καπάκι από τα βαζάκια και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή