Μαγειρίτσα κοκκινιστή

2013-03-31
Μαγειρίτσα κοκκινιστή
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και θρεπτική σούπα για τις μέρες του Πάσχα. Δοκίμασε μια διαφορετική συνταγή και φτιάξε μαγειριτσα κοκκινιστη σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 μεγάλο συκώτι αρνίσιο καλά πλυμένο (1 κιλό περίπου)
  • 1-2 αρνίσια έντερα καθαρισμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πουμαρό ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας πουρές ντομάτας
  • Μισό κιλό χορταρικά, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 μπαχάρια
  • 100 γραμμάρια άνηθος ψιλοκομμένος
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω αρκετό νερό (πάνω από τη μέση) μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα το συκώτι και τα έντερα και τα αφήνουμε για 4 λεπτά.

Βήμα 3

Τα βγάζουμε και αφού κρυώσουν λίγο, τα ψιλοκόβουμε.

Βήμα 4

Σε μια πλατιά κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα εντόσθια και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά (περίπου 3-4) μέχρι να αχνίσουν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους.

Βήμα 5

Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.

Βήμα 6

Ρίχνουμε το πουμαρό, τον πελτέ ντομάτας και μισό λίτρο νερό.

Βήμα 7

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τα χορταρικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 8

Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να φτάσει σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τη σούπα να βράσει μέχρι να πήξει, για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Βήμα 9

5 λεπτά πριν βγάλουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε και τον άνηθο.

Βήμα 10

Η μαγειριτσα κοκκινιστη είναι έτοιμη, καλή σου απόλαυση!

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή