Μαγειρίτσα Αρκαδίας

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή, η μαγειριτσα αρκαδιας θα σε συνεπάρει με το άρωμά της και την καταπληκτική γεύση της. Είναι πάρα πολύ θρεπτική και κατάλληλη για να την δοκιμάσεις αν θέλεις να πειραματιστείς και να ξεφύγεις από την κλασσική συνταγή της μαγειρίτσας.

 

Υλικά

  • 2 συκωταριές
  • μια σακούλα εντεράκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2,5 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μισό πήλινο δοχείο στραγγιστό γιαούρτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις τα έντερα πάρα πολύ καλά και τα τρίβεις με λεμόνι για να ασπρίσουν.

Βήμα 2

Τα ξεπλένεις και τα βάζεις μαζί με τις συκωταριές σε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα να τα σκεπάζει.

Βήμα 3

Τα αφήνεις να ζεματιστούν αλλά να μη βράσουν.

Βήμα 4

Σουρώνεις τη συκωταριά και τα έντερα, τα αφήνεις να κρυώσουν και τα κόβεις σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 5

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Προσθέτεις και τσιγαρίζεις τα έντερα και τις συκωταριές.

Βήμα 7

Ρίχνεις τον πελτέ ντομάτας, τα αρωματικά φυτά, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 8

Προσθέτεις τόσο νερό ώστε να βράσουν καλά τα ύλικά αλλά να μη βγει νερουλή η μαγειρίτσα.

Βήμα 9

Μόλις βράσει και πήξει η μαγειρίτσα λίγο πριν τη βγάλεις από τη φωτιά, προσθέτεις το γιαούρτι και ανακατεύεις.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα αρκαδιας είναι έτοιμη!!

 

Tips

  • Το γιαούρτι πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου έτσι ώστε να μη σου κόψει όταν το βάλεις στη ζεστή σούπα.
  • Η συγκεκριμένη μαγειρίτσα κρατάει για αρκετό καιρό στην κατάψυξη.
  • Μπορείς να αλλάξεις την ποσότητα του γιαυρτιού ανάλογα πόσο πηχτή θέλεις να βγει η σούπα σου. Κανονικά τρώγεται με πιρούνι.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή