Μαγειρίτσα Καλαμάτας

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια γνήσια, θρεπτική και πολύ νόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα με πλούσια διατροφική αξία. Δοκίμασε για φέτος το Πάσχα να μαγειρέψεις την μαγειριτσα καλαματας, και πιστεύω πως ακόμα και τα μικρά παιδιά της οικογένειας θα την απολάυσουν. Γράψε μου τις εντυπώσεις σου και αν πρόσθεσες κάποιο διαφορετικό συστατικό στα σχόλια παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά
  • μισό κιλό έντερα αρνίσια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια ρύζι
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια χυμό
  • άνηθος (προεραιτικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις πολύ καλά τα έντερα και τη συκωταριά.

Βήμα 2

Τα ζεματίζεις για περίπου 10 λεπτά σε βραστό νερό.

Βήμα 3

Μόλις κρυώσουν τα κόβεις σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα βάζεις το λάδι.

Βήμα 5

Μόλις κάψει προσθέτεις τα συκωτάκια και τα έντερα.

Βήμα 6

Βάζεις τα κρεμμυδάκια και τα 2 είδη να σωταριστούν.

Βήμα 7

Προσθέτεις τα μαρούλια, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 8

Ρίχνεις 800 ml νερό, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν.

Βήμα 9

Όταν έχουν μαγειρευτεί ρίχνεις το ρύζι να βράσει.

Βήμα 10

Μόλις ετοιμαστεί και το ρύζι, σβήνεις τη φωτιά.

Βήμα 11

Σε μπωλ χτυπάς τα ασπράδια χωριστα από τους κρόκους.

Βήμα 12

Στο μπωλ με τη μαρεγκα ρίχνεις το χυμό λεμόνι, τους κρόκους και λίγο από το ζουμί της μαγειρίτσας και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 13

Προσθέτεις το μείγμα στη σούπα και ανακατεύεις απαλά.

Βήμα 14

Συγχαρητήρια μπορείς να σερβίρεις τη μαγειριτσα Καλαματας. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις άνηθο ή όποιο άλλο χορταρικό σου αρέσει.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή