Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για το Πάσχα με πλούσια θρεπτική αξία και διατροφικά συστατικά. Μια όμορφη ιδέα για να μαγειρέψεις φέτος στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας την μαγειριτσα κερκυραϊκη για να την απολαύσεις με τους δικούς σου ανθρώπους. Γράψε μου σχόλια, εναλλακτική εκτέλεση, προτάσεις και εντυπώσεις στην σελίδα παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
  • 1 έντερο αρνίσιο
  • 1 κοιλιά αρνίσια
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊνανό ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις πολύ καλά την κοιλιά, τη συκωταριά και τα έντερα.

Βήμα 2

Τα κόβεις όλα σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 3

Τσιγαρίζεις σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο όλα τα κρεατάκια.

Βήμα 4

Προσθέτεις και τα μυρωδικά.

Βήμα 5

Σβήνεις με κρασί.

Βήμα 6

Σκεπάζεις τα υλικά με νερό και αφήνεις να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 7

Όταν έχουν μαγειρευτεί όλα τα υλικά, ρίχνεις το χυμό λεμόνι.

Βήμα 8

Αφήνεις να πάρει μια ακόμη βράση και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 9

Μπράβο σου! Η μαγειριτσα κερκυραικη είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και τα πόδια του ζώου που δίνουν νοστιμιά.
  • Ανάλογα με το γούστο σου μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις χυμό λεμόνι.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή