Μαγειρίτσα Κοκκινιστή

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια καταπληκτική και διαφορετική ιδέα είναι η μαγειριτσα κοκκινιστη. Πρέπει να τη δοκιμάσεις το Πάσχα γιατί σίγουρα θα αρέσει σε σένα και στους φίλους σου καθώς πρόκειται για μια διαφορετική από την παραδοσιακή και κλασσική εκτέλεση που παρόλα αυτά πιστεύω πως θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά
  • μισό κιλό έντερα αρνίσια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμενα
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένος σε 400 ml καυτό νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 μπιλάκια μπαχάρι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 500 γραμμάρια χορταρικά ψιλοκομμένα (μυρώνια, καυκαλήθρες, πράσα, σπανάκι)
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις πολύ καλά όλα τα κρεατικά.

Βήμα 2

Τα ζεματίζεις σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 5 περίπου λεπτά.

Βήμα 3

Τα στραγγίζεις και αφού κρυώσουν τα ψιλοκόβεις.

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα αχνίζεις τα κρεατικά με το ξερό κρεμμύδι μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Βήμα 5

Προσθέτεις το ελαιόλαδο με τα φρέσκα κρεμμύδια και σωτάρεις για 5 λεπτά.

Βήμα 6

Ρίχνεις την ντομάτα κονκασέ και το νερό με τον πελτέ.

Βήμα 7

Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο.

Βήμα 8

Βάζεις και τα χορταρικά και αφήνεις το μείγμα να πάρει μια βράση.

Βήμα 9

Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να βράσουν περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 10

Μόλις μαγειρευτούν και πήξει η σούπα αρκετά ρίχνεις το μάραθο.

Βήμα 11

Κατεβάζεις από τη φωτιά και ανακατεύεις.

Βήμα 12

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα κοκκινιστη είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς αντί για μάραθο να βάλεις άνηθο η και τα δύο.
  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις ρύζι στη μαγειρίτσα.
  • Μπορείς να σερβίρεις αυτή τη μαγειρίτσα πάνω από σπθρωτό πιλάφι, είναι πολύ νόστιμο.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή