Μαγειρίτσα Κρήτης

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια παραδοσιακή και πολύ νόστιμη μαγειριτσα κρητης που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις. Πέραν από την γνωστή μεγάλη διατροφική αξία και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά, το γεγονός και μόνο ότι προέρχεται από την Κρητική κουζίνα σε συνδυασμό με τα μοναδικά αρώματα της και την πρωτότυπη γεύση της θα σε εκπλήξουν. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου εφόσον την μαγειρέψεις.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά
  • μισό κιλό έντερα αρνίσια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια ρύζι (προαιρετικά)
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις πολύ καλά τα έντερα.

Βήμα 2

Τα αλατίζεις και τους ρίχνεις λεμόνι και αλάτι να ασπρίσουν και να μη μυρίζουν.

Βήμα 3

Πλένεις και τη συκωταριά πολύ καλά.

Βήμα 4

Βάζεις τα κρεατικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 10 λεπτά.

Βήμα 5

Τα βγάζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Βήμα 6

Μετά τα ψιλοκόβεις.

Βήμα 7

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σωτάρεις τα κρεμμυδάκια, τη συκωταριά και τα έντερα.

Βήμα 8

Προσθέτεις το μαρούλι και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 9

Προσθέτεις 750 ml νερό, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 10

Αφήνεις να βράσουν για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.

Βήμα 11

Μετά βάζεις και το ρύζι (αν θέλεις)

Βήμα 12

Μ΄λις ετοιμαστεί και το ρύζι φτιάχνεις το αυγολέμονο.

Βήμα 13

Χτυπάς τα ασπράδια των αυγών σε μπωλ μέχρινα φουσκώσουν λίγο.

Βήμα 14

Ρίχνεις και τους κρόκους με το λεμόνι.

Βήμα 15

Προσθέτεις λίγο λίγο ζουμί από τη μαγειρίτσα ανακατεύοντας.

Βήμα 16

Βάζεις το μείγμα στη σούπα και ανακατεύεις απαλά να πάει παντού.

Βήμα 17

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα Κρητης είναι έτοιμη να τη σερβίρεις.

 

Tips

Αν θέλεις μπορείς να σερβίρεις με κόκκους ροζ πιπεριού και μια φουντίτσα άνηθο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή