Μαγειρίτσα με Αντίδια

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια διαφορετική εκδοχή για μαγειριτσα με αντιδια, πολύ νόστιμη και θρεπτική, ιδανική για τους καλεσμένους σου. Πέραν από την γνωστή θρεπτική αξία και τα πλούσια διατροφικά συστατικά, η μαγειρίτσα αυτή σου δίνει μια διαφορετική και πρωτότυπη γεύση, ιδανική για όσους θέλουν να πειραματιστούν φέτος. Σε περίπτωση που φτιάξεις την συνταγή, μην ξεχάσεις να μου πεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στην σελίδα παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 κιλό συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισό κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 αντίδια χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις πάρα πολύ καλά τη συκωταριά με τα γλυκάδια.

Βήμα 2

Τη βάζεις σε κατσαρόλα με βρασο νερό για 10 λεπτά και μετα τη σουρώνεις.

Βήμα 3

Αφου κρυώσει την κόβεις σε πολύ μικρά κομματάκια.

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα σωτάρεις στο λάδι τα κρεμμυδια και τα ξερα και τα φρέσκα για περίπου 5 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέτεις και τα συκωτακια για ακόμη 10 λεπτά.

Βήμα 6

Ρίχνεις τα αντίδια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις.

Βήμα 7

Προσθέτεις νερό στην κατσαρόλα να σκεπάσει τα υλικά και σιγοβράζεις για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 8

Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτεις τα μυρωδικά και το ρύζι.

Βήμα 9

Μόλις μαγειρευτούν όλα χτυπάς σε μπωλ τα ασπράδια των αυγών.

Βήμα 10

Προσθέτεις και τους κρόκουσ και το χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύεις.

Βήμα 11

Βάζεις λίγο λίγο ζουμί από τη μαγειρίτσα και ανακατεύεις πάλι.

Βήμα 12

Ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύεις απαλά να πάει παντου το αυγολέμονο.

Βήμα 13

Μπράβο σου! Η μαγειρίτσα έιναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 

Tips

  • Για πιο μεγάλη ευκολία μπορείς να κόψεις τη συκωταριά με το ψαλίδι της κουζίνας.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή