Μαγειρίτσα με Γιαούρτι

2013-04-19
Μαγειριτσα με γιαουρτι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πιο δροσερή μα πολύ νόστιμη μαγειριτσα με γιαουρτι. Δοκίμασέ την το Πάσχα που έρχεται και σίγουρα θα τη λατρέψεις και μην ξεχάσεις να μου γράψεις στα σχόλια παρακάτω, τα σχόλια, τις προτάσεις και τις εντυπώσεις των καλεσμένων σου.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά μαζί με το φλεμόνι ψιλοκομμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 600 ml ζωμό κότας
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
  • 400 γραμμάρια σουρωτό γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατίζεις τα συκωτάκια και τα αφήνεις να στραγγίξουν σε ένα τρυπητό σκεύος για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Σωτάρεις το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για 3 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτεις τα συκωτάκια για άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 4

Σβήνεις με το κόκκινο κρασί.

Βήμα 5

Προσθέτεις το ζωμό και σιγοβράζεις για 10 λεπτά.

Βήμα 6

Ρίχνεις και την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 7

Ανακατεύεις και βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 8

Μπράβο η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.

Βήμα 9

Σερβίρεις στα πιάτα και από πάνω βάζεις μια κουταλιά γιαούρτι.

Βήμα 10

Η μαγειριτσα με γιαουρτι είναι έτοιμη. Καλη όρεξη!

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς αντί για ζωμό κότας να βάλεις ζωμό αρνιού.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή