Μαγειρίτσα με Κατσίκι

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:20 h
  • Έτοιμη σε : 3:40 h

Μια πολύ θρεπτκή και παραδοσιακή ιδέα για το Πάσχα. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και διατροφική αξία, η μαγειρίτσα αυτή σου δίνει μια μοναδική και ξεχωριστή γεύση. Δοκίμασε μαγειριτσα με κατσικι που είναι πάρα πολύ νόστιμη και δε θα χάσεις. Και μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου για την συνταγή στην σελίδα παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 κεφαλάκι κατσικίσιο
  • 1 συκωταριά
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια ρύζι
  • 4 αυγά
  • 2 λεμόνια χυμό
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις το κεφαλάκι πού καλά και το βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει.

Βήμα 2

Πλένεις τη συκωταριά και την βάζεις σε βραστό νερό για 10 λεπτά να ζεματιστεί.

Βήμα 3

Αφήνεις τη συκωταριά να κρυώσει και την ψιλοκόβεις.

Βήμα 4

Τσιγαρίζεις τα κρεμμυδάκια με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.

Βήμα 5

Προσθέτεις και τα συκωτάκια για άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 6

Βάζεις το ζουμί από το βρασμένο κεφαλάκι στην κατσαρόλα με τα συκωτάκια και τα κρεμμύδια.

Βήμα 7

Προσθέτεις τον άνηθο και αλάτι και ανακατεύεις.

Βήμα 8

Το αφήνεις να σιγοβράσει περίπου 2 με 3 ώρες.

Βήμα 9

Μετά ρίχνεις και το ρύζι και σιγοβράζεις μέχρι να μαγειρευτεί.

Βήμα 10

Κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 11

Χτυπάς το αυγολέμονο μαζί με ζουμί από τη μαγειρίτσα.

Βήμα 12

Προσθέτεις το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύεις απαλά.

Βήμα 13

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με κατσικι είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και αρνίσια εντόσθια.
  • Το κεφαλάκι μπορείς να το σερβίρεις ξεχωριστά ανοιγμένο στα δύο, αλλιώς μπορείς να κόψεις ότι ψαχνό έχει και να το προσθέσεις στη μαγειρίτσα.
  • Αν σου αρέσει μπορείς να προσθέσεις μαρούλι ψιλοκομμένο στη μαγειρίτσα σου.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Λουιζα

    Μαρουλάκι;; Δεν βάζουμε μαρουλακι;;

    • admin

      Καλησπέρα Λουίζα. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και μαρουλάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Θα το ρίξεις στην κατσαρόλα πριν βάλεις τον άνηθο. Καλή δοκιμή.