Μαγειρίτσα με Κεφαλάκι

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα αφήσει έκπληκτους την οικογένεια και τους φίλους σας. Δοκίμασε μαγειριτσα με κεφαλακι φέτος το Πάσχα και θα σου μείνει αξέχαστη. Μην ξεχνάς πως η μαγειρίτσα αυτή, όπως και όλες άλλωστε, είναι πλούσιες σε θρεπτική αξία και διατροφικά συστατικά, η συγκεκριμένη μάλιστα έχει μια λίγο διαφορετική αλλά μοναδική και πρωτότυπη γεύση. Γράψε μου τις εντυπώσεις σου και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας αν αποφασίσεις και φτιάξεις την συνταγή.

 

Ingredients

  • 1 κεφαλάκι αρνίσιο
  • 1 συκωταριά
  • 1 αντεριά αρνίσια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 100 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 λεμόνια χυμό

Method

Step 1

Από την προηγούμενη μέρα πλένεις τα έντερα πολύ καλά.

Step 2

Τα βάζεις σε μπωλ με λεμόνι και αλάτι, τα σκεπάζεις και τα φυλάς στο ψυγείο.

Step 3

Πλένεις το κεφαλάκι και το βάζεις σε κατσαρόλα με νερό να το ακεπάζει να βράσει για 45 λεπτά.

Step 4

Το αφήνεις να κρυώσει και φυλάς το ζωμό.

Step 5

Ξεψαχνίζεις το κεφαλάκι και πετάς τα κόκκαλα.

Step 6

Την επόμενη μέρα ξεπλένεις τα έντερα που θα πρέπει να έχουν ασπρίσει και τα στραγγίζεις..

Step 7

Τα πλέκεις σαν κοτσίδα και τα βάζεις σε κατσαρόλα με βραστό νερό να τα ζεματίσεις ια 3 λεπτά.

Step 8

Τα αφήνεις να κρυώσουν και ζεματίζεις τη συκωταριά για 5 λεπτά.

Step 9

Αφήνεις και τη συκωταριά να κρυώσει και ζεματίζεις τα μαρούλια σε βραστό νερό για 3 λεπτά.

Step 10

Στραγγίζεις τα μαρούλια και ψιλοκόβεις τα εντερα και τη συκωταριά.

Step 11

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα 2 είδη για 6 λεπτά.

Step 12

Προσθέτεις τα συκωτάκια, το ψαχνό από το κεφαλάκι και τα έντερα για ακόμη 5 λεπτά.

Step 13

Προσθέτεις τόσο ζωμό από το κεφαλάκι όσο να σκεπάσει όλα τα υλικά.

Step 14

Βράζεις με καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Step 15

Προσθέτεις τα μαρούλια και το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Step 16

Αν χρειάζεται υγρά προσθέτεις κι άλλο ζωμό.

Step 17

Βράζεις για ακόμη 15 λεπτά.

Step 18

Χτυπάς τα ασπράδια των αυγών σε μπωλ να φουσκώσουν.

Step 19

Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους χτυπώντας δυνατά με σύρμα.

Step 20

Ρίχνεις λίγο λίγο και το χυμό λεμόνι και λίγο από το ζουμί της μαγειρίτσας.

Step 21

Περιχύνεις με το μείγμα το φαγητό και ανακατεύεις απαλά.

Step 22

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με κεφαλακι είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

 

Tips

  • Ανάλογα τι προτιμάς μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε αρνίσια είτε κατσικίσια εντόσθια και κεφαλάκι.
Recipe Type: Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Ingredients: , , , , , , , , , , , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Leave a Reply