Μαγειρίτσα με Κεφαλάκι

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή που θα αφήσει έκπληκτους την οικογένεια και τους φίλους σας. Δοκίμασε μαγειριτσα με κεφαλακι φέτος το Πάσχα και θα σου μείνει αξέχαστη. Μην ξεχνάς πως η μαγειρίτσα αυτή, όπως και όλες άλλωστε, είναι πλούσιες σε θρεπτική αξία και διατροφικά συστατικά, η συγκεκριμένη μάλιστα έχει μια λίγο διαφορετική αλλά μοναδική και πρωτότυπη γεύση. Γράψε μου τις εντυπώσεις σου και τις προτάσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας αν αποφασίσεις και φτιάξεις την συνταγή.

 

Υλικά

  • 1 κεφαλάκι αρνίσιο
  • 1 συκωταριά
  • 1 αντεριά αρνίσια
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 100 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 λεμόνια χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Από την προηγούμενη μέρα πλένεις τα έντερα πολύ καλά.

Βήμα 2

Τα βάζεις σε μπωλ με λεμόνι και αλάτι, τα σκεπάζεις και τα φυλάς στο ψυγείο.

Βήμα 3

Πλένεις το κεφαλάκι και το βάζεις σε κατσαρόλα με νερό να το ακεπάζει να βράσει για 45 λεπτά.

Βήμα 4

Το αφήνεις να κρυώσει και φυλάς το ζωμό.

Βήμα 5

Ξεψαχνίζεις το κεφαλάκι και πετάς τα κόκκαλα.

Βήμα 6

Την επόμενη μέρα ξεπλένεις τα έντερα που θα πρέπει να έχουν ασπρίσει και τα στραγγίζεις..

Βήμα 7

Τα πλέκεις σαν κοτσίδα και τα βάζεις σε κατσαρόλα με βραστό νερό να τα ζεματίσεις ια 3 λεπτά.

Βήμα 8

Τα αφήνεις να κρυώσουν και ζεματίζεις τη συκωταριά για 5 λεπτά.

Βήμα 9

Αφήνεις και τη συκωταριά να κρυώσει και ζεματίζεις τα μαρούλια σε βραστό νερό για 3 λεπτά.

Βήμα 10

Στραγγίζεις τα μαρούλια και ψιλοκόβεις τα εντερα και τη συκωταριά.

Βήμα 11

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα 2 είδη για 6 λεπτά.

Βήμα 12

Προσθέτεις τα συκωτάκια, το ψαχνό από το κεφαλάκι και τα έντερα για ακόμη 5 λεπτά.

Βήμα 13

Προσθέτεις τόσο ζωμό από το κεφαλάκι όσο να σκεπάσει όλα τα υλικά.

Βήμα 14

Βράζεις με καπάκι σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 15

Προσθέτεις τα μαρούλια και το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Βήμα 16

Αν χρειάζεται υγρά προσθέτεις κι άλλο ζωμό.

Βήμα 17

Βράζεις για ακόμη 15 λεπτά.

Βήμα 18

Χτυπάς τα ασπράδια των αυγών σε μπωλ να φουσκώσουν.

Βήμα 19

Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους χτυπώντας δυνατά με σύρμα.

Βήμα 20

Ρίχνεις λίγο λίγο και το χυμό λεμόνι και λίγο από το ζουμί της μαγειρίτσας.

Βήμα 21

Περιχύνεις με το μείγμα το φαγητό και ανακατεύεις απαλά.

Βήμα 22

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με κεφαλακι είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

 

Tips

  • Ανάλογα τι προτιμάς μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε αρνίσια είτε κατσικίσια εντόσθια και κεφαλάκι.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή