Μαγειρίτσα με Κοιλιά

2013-04-19
Μαγειριτσα με κοιλια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή η μαγειριτσα με κοιλια. Δοκίμασέ την και σίγουρα θα την απολάυσουν όλοι σου οι φίλοι και οι καλεσμένοι την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά
  • 1 κιλό έντερα αρνίσια
  • 1 κοιλιά αρνίσια
  • 7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • 1-2 λεμόνια χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις πολύ καλά τα εντόσθια.

Βήμα 2

Ζεματίζεις για 10 λεπτά τη συκωταριά σε βραστό νερό.

Βήμα 3

Ψιλοκόβεις την κοιλιά, τα έτερα και τη ζεματισμένη συκωταριά αφού κρυώσει.

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζεις όλα τα εντόσθια μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.

Βήμα 5

Προσθέτεις τα μυρωδικά και το κρεμμύδι να τσιγαριστούν κι αυτά.

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνεις, βάζεις ρίγανη και νερό να σκεπάσει τα υλικά ίσα ίσα.

Βήμα 7

Αφήνεις να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά να πιεί τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Βήμα 8

10 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέτεις το χυμό λεμόνι.

Βήμα 9

Μπράβο σου η μαγειριτσα με κοιλια είναι έτοιμη για να τη σερβίρεις. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις πελτέ ντομάτας και να την κάνεις κοκκινιστή.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή