Μαγειρίτσα με Μανιτάρια

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη παραλλαγή της κλασσικής συνταγής είναι η μαγειριτσα με μανιταρια. Δοκίμασέ την με όλη την οικογένεια, θα ενθουσιαστείς. Είναι μια χορτοφαγική συνταγή η οποία κρατά τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά της κλασσικής μαγειρίτσας, έχει μεγάλη διατροφική αξία και είναι διαιτητική, που σε συνδυασμό με την μοναδική της γεύση, την κάνει ιδανική για να την γευτείς τις ημέρες του Πάσχα.

 

Υλικά

  • 700 γραμμάρια μανιτάρια διάφορα κομμένα ή ολόκληρα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια ρύζι για σούπες
  • 5 φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα
  • 200 γραμμάρια αντίδια χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σκουπίζεις τα μανιτάρια πολύ καλά με ένα βρεγμένο πανί.

Βήμα 2

Τα κόβεις σε κομμάτια αν είναι μεγάλα ενώ τα μικρά τα αφήνεις ολόκληρα.

Βήμα 3

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρεις τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Προσθέτεις το ρύζι και μετά τα μανιτάρια και ανακατεύεις.

Βήμα 5

Δυναμώνεις τη φωτια μέχρι να πιουν όλα τα υγρά.

Βήμα 6

Προσθέτεις το μαρούλι και τα αντίδια και ανακατεύεις μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά.

Βήμα 7

Προσθέτεις 700 ml νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 8

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 9

Χτυπάς τους κρόκους χωριστά από τα ασπράδια.

Βήμα 10

Τα ενώνεις, ρίχνεις το λεμόνι και λίγο από το ζουμί της σούπας.

Βήμα 11

Ανακατεύεις το μείγμα και το ρίχνεις στην κατσαρόλα.

Βήμα 12

Ανακατεύεις απαλά να πάει παντού.

Βήμα 13

Μπράβο σου η μαγειριτσα με μανιταρια σου είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή