Μαγειρίτσα με μανιτάρια

2013-03-31
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Για τους χορτοφάγους ή για όσους δεν θέλουν να τρώνε έντερα και συκώτια στο πασχαλινό τους τραπέζι, παραθέτω μια πεντανόστιμη εναλλακτική συνταγή για να φτιάξεις μαγειριτσα με μανιταρια. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει καθώς εκτός του ότι έχει μοναδική γεύση, είναι αρκετά πιο ελαφριά και υγιεινή συνταγή.

 

Υλικά

  • 300 γραμμάρια ασπρομανίταρα
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια πορτομπέλο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 10 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι
  • 12 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 250 γραμμάρια ρύζι για σούπα
  • 6 φύλλα από φρέσκο μαρούλι
  • 200 γραμμάρια αντίδια
  • 100 γραμμάρια άνηθο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και στεγνώνουμε όλα τα μανιτάρια. Εάν είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια μπουκιάς.

Βήμα 2

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα μαρούλια και τα αντίδια και μετά τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Βήμα 3

Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.

Βήμα 4

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ύστερα ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα ανακατεύουμε μέχρι να πιουν τα υγρά των μανιταριών.

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 6

Ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και το αλάτι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 7

Όσο βράζει η σούπα, σε 2 μπολ χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια των 2 αυγών και τους κρόκους τους. Προσθέτουμε στα μπολ λεμόνι και 3 κουταλιές από το μείγμα της σούπας που βράζει.

Βήμα 8

Προς το τέλος του 25 λέπτου που βράζει η σούπα, ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια, η μαγειριτσα με μανιταρια είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

Tips

  • Στην συνταγή για το αυγολέμονο, το φτιάχνουμε σε 2 μπολ. Σε περίπτωση που θέλεις να την κάνεις πιο υγιεινή και καθόλου χοληστερινούχα, ρίχνεις μόνο το μείγμα με τα ασπράδια.
  • Για καλύτερη γεύση ρίχνεις και τα δύο μείγματα, ή κάνεις το αυγολέμονο σε ένα μπολ, χτυπώντας τα ασπράδια μαζί με τους κρόκους.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή