Μαγειρίτσα με Μοσχάρι

2013-04-15
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη συνταγή για μαγειρίτσα με πλούσια θρεπτική αξία. Δοκίμασε για φέτος το Πάσχα να μαγειρέψεις αυτή τη μαγειριτσα με μοσχαρι, και σίγουρα όλη η οικογένεια θα την απολάυσει. Γράψε μου τις εντυπώσεις σου για τη συνταγή μόλις την φτιάξεις στα σχόλια παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κομματάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1,5 κιλό σταμναγκάθι
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 1 λεμόνι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνεις το λάδι σε μια κατσαρόλα.

Βήμα 2

Ρίχνεις το μοσχάρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 4

Βάζεις τις καυκαλήθρες, τον άνηθο και πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι.

Βήμα 5

Ανακατεύεις και σβήνεις με το κρασί.

Βήμα 6

Προσθέτεις νερό να καλύψει τα υλικά και βράζεις σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 7

Ζεματίζεις για 10 λεπτά το σταμναγκάθι σε άλλη κατσαρόλα.

Βήμα 8

Ρίχνεις και το ζεματισμένο και σουρωμένο σταμναγκάθι στην κατσαρόλα με το κρέας.

Βήμα 9

Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να σιγοβράσει για ακόμη 40 λεπτά.

Βήμα 10

Συμπληρώνεις νερό αν χρειάζεται μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 11

Φτιάχνεις το αυγολέμονο σε μπωλ.

Βήμα 12

Χτυπάς τα ασπράδια, προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους χτυπώντας με σύρμα.

Βήμα 13

Μετά το χυμό λεμόνι ανακατεύοντας.

Βήμα 14

Βάζεις και λίγο απο το ζουμί της σούπας και προσθέτεις το μείγμα στην κατσαρόλα.

Βήμα 15

Ανακατεύεις απαλά να πάει παντού.

Βήμα 16

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με μοσχαρι είναι έτοιμη να τη σερβίρεις. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κι άλλα λαχανικά στη μαγειρίτσα και να δώσεις χρώμα στο πιάτο σου.
  • Αν θέλεις η σούπα σου να είναι πιο ολοκληρωμένο γεύμα μπορείς να προσθέσεις ρύζι, περίπου 15 λεπτά πριν σταματήσεις το βράσιμο.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή